Na de geflatteerde nederlaag van vorige week stond er deze week de eerste uitwedstrijd op het programma voor Mix 5. Plaats van bestemming was het nogal christelijke dorpje Ede. Hier moest Mix 5 de broodnodige punten zien te pakken om vervolgens omhoog te kunnen kijken in plaats van naar beneden. Mix 5 zou de wedstrijd verliezen met 5-3 van de Edese TC. Er had wederom meer in gezeten. ‘’We moeten dit zien als een nederlaag die totaal onnodig was gezien het spel, mentale weerbaarheid en het plezier’’, somt teamcaptain Caine Doedée op.

 

 Het weekend verliep tamelijk rustig voor Equipe Mix 5. Lisa was dit keer onze invalster en zij wilde zich van haar beste kant laten zien, dus sliep ze al tamelijk vroeg. Michelle schrok van haar bankrekening dat ze komende weken onder een brug moet slapen. Robbert bewaart alles voor zondag, want dan is hij op zijn gezelligst. Broer en zus Verwijst hadden weer eens een feestje van een tante. Feestjes met de familie Verwijst erbij, zijn altijd gedoemd om compleet uit de hand te lopen. Maar ze zagen er beide topfit uit. Caine had een speciaal bier avondje in gedachte maar belandde uiteindelijk op de dansvloer in Stulp met hitsige huisvrouwen, met Uje Swingt-achtige dansmoves. Dat is ook weer de charme van zo’n avond.

 

Op de planning stond dat Michelle en Caine zouden rijden. We dachten dat Michelle vanuit Nijmegen naar Ede zou rijden. Tot onze grote verbazing zagen we Michelle voorbij rijden, die op haar beurt weer op weg was naar LTC. Na een hoop gelach en gegiechel ging de auto van Caine voorop. Onderweg zou Caine een afslag missen waardoor de dames al aan de thee zaten in de kantine van Ede toen de mannen van Mix 5 binnen kwamen.

 

LTC maakt in de regio altijd een goede indruk, zo ook in het verre Ede. Meteen zei een vrouwelijke tegenstandster dat zij tegen Robbert Bax en Michelle Spierings ooit gespeeld heeft. Zoveel indruk hebben die twee gemaakt met hun fantastische tennisspel. Het goede nieuws aan de kant van Ede was dat we gelijk met 4 singles konden starten. Dit was ook goed, omdat vandaag de topper tussen PSV en Ajax op het programma stond. De eventuele kampioenswedstrijd van PSV. Daarover later meer.

 

Roy en Robbert waren deze week de gelukkige om te enkelen. Robbert speelde een lekkere partij, maar kon niet voorkomen dat hij zou verliezen met 6-2 -6-4. Desondanks was hij tevreden en had een lekkere pot gespeeld. Roy daarentegen zat in de eerste set op rozen door 5-4 voor te staan. Daarna ging het helemaal mis voor hem. Hij zou met 7-5 6-0 verliezen. Michelle verloor tamelijk kansloos met 6-3 6-1. In de eerste set leek het gelijk op te gaan, maar de tegenstandster van haar gaf wat meer gas en daarvoor verloor Michelle. Kim Verwijst presteerde het beste van iedereen in de enkel door een marathon partij te winnen! Na meer dan 2 uur strijden op de baan won ze met 6-7 6-3 6-3. Super gedaan!

 

We zaten goed op koers om PSV- Ajax te kunnen kijken. De dubbels werden afgewerkt door Robbert/Caine en Michelle/Lisa. Bij de damesdubbel liet Lisa zien dat ze een goede invalster voor ons is. Mix 4 blijft ons maar steunen, bedankt! Het werd een redelijk makkelijke overwinning met 6-4 6-1. Bij Robbert en Caine was het niet best. Ondanks de nederlaag met 7-6 6-4 was het niet om aan te gluren. Vooral de volleys liepen van geen kant. Zonde, maar Robbert was wel klaar en kon gaan genieten van een biertje. Of ja, dat dacht hij, maar de tap in de kantine deed het niet. De club was in lichte paniek. Een speler ,die tegen een ander team van Ede moest, riep mensen op om naar de supermarkt te rijden. ‘’Koop 5 kratten bier, verkoop ze hier voor 2 euro de fles. Superdeal!’’, zei de man met waarschijnlijk een Servische/Poolse achtergrond. Roken kon hij trouwens ook, want na de middag had hij een groot pakje Camel opgerookt.

 

Na een smaakvolle lunch, die Michelle gehaald had, was het tijd voor de mixen. De koppels waren deze keer Lisa/Roy en Kim/Caine. Het leek bij Roy/Lisa alsof ze al jaren samen mixen. Het ging van zijn leien dakje door 6-3 6-1 te winnen. Bij Kim/Caine werd het een heroïsch gevecht. De eerste set werd kansloos verloren met 6-0. Bij een stand van 3-0 in de derde set werd het allemaal iets te veel voor Caine. Hij riep uit pure frustratie een (scheld)woord dat niet bij iedereen goed viel binnen de christelijke gemeenschap in Ede. Bij 5-0 15-40 achter in de 2de set leek het een roemloze 6-0 6-0 te worden. Totdat Kim vanuit het niets ineens stukken beter ging serveren. We wonnen de game en stonden op 5-1. Na een kleine regenpauze stond het ineens 5-5(!). Nadat Kim en Caine fantastisch tennis lieten zien, wonnen ze de set met 7-5! We hadden zelfs fans zoals de meneer met een vermoedelijke Servische/Poolse achtergrond. ‘’Ik moedig hun aan, want de mensen bij Ede zijn niet sympathiek’’, sprak hij de legendarische woorden. Het werd tijd voor een super tiebreak. Een loterij zoals iedereen zegt. We stonden uiteindelijk 9-4 achter. We kwamen terug tot 9-7 totdat Caine een smash in het net sloeg. Over en uit. Jammer.

 

Tijd voor een hapje en drankje. Aangezien we voetballen wilden kijken gingen we om 16:45 richting Uden. Team Caine had Radio 1 langs de lijn opstaan. Dit is vaak nog veel spannender dan via de tv. PSV scoorde de 1-0 waardoor Roy en Robbert in extase waren. Caine was in mineur. Woorden vlogen door de auto heen en de arme Ajacied Caine zag het even helemaal niet meer zitten. Toen we bij Ravenstein ook nog de 2-0 te horen kregen was Caine er echt klaar mee. Weg kampioenschap. Caine speelt nu 4 jaar competitie met Roy. 3 jaar daarvan werd PSV kampioen. Alsof dat nog niet erg genoeg was werd het uiteindelijk 3-0.

 

Ondertussen hadden de dames gezorgd dat er lekkere pizza van Bella gehosseld werd. Een culinair slotstuk van uiteindelijk weer een mooie dag. Nadat de harde kern van Mix 5 de kantine aan het dansen kreeg, werd het overall nog een leuke avond.  Aankomende zondag staat het thuisduel op het programma met de mensen van Lewabo uit Beneden-Leeuwen. Zij staan laatste met 3 punten, terwijl Mix 5 6de staat met 5 punten. We zien jullie graag zondag weer langs de kant staan, om ons eindelijk eens naar een overwinning te schreeuwen! 

Kampioen wintercompetitie LTC 1 fcbfdAfgelopen vrijdag was het dan eindelijk zover. Het kampioenschap werd binnengehaald door ons team.
Het was deze competitie bijzonder spannend, omdat bijna alle teams steeds gelijk speelden en wij enkele weken geleden nog op een plaats in de middenmoot stonden.


Na de winst op de nummer 1 “TV Wettenseind” bleken de kaarten geschud en konden wij de titel op onze naam schrijven.
Afgelopen vrijdag heeft team “Leentje” dan ook een triomftocht gemaakt op de platte kar door Uje. Met andere woorden....wij hebben het gevierd met een gezellig etentje bij Sirtaki en een borrel bij Cravt.


Wij zijn enorm trots op het behaalde kampioenschap. Onze spelers zijn Marleen, Eric, Ellen, Jan-Willem, Mirelle, Steven en uiteraard onze invallers Alec, Arjan en Jol.


Wij gaan nu op trainingsstage om het voorjaarskampioenshap in de wacht te slepen.

 

quintescompetitie fc9d1Op 22 februari 2018 starten we met de Quintescompetitie voorjaar/zomer 2018.

 

 

Het is al een tijdje mogelijk om met een mixteam (of individueel) in te schrijven. De inschrijving sluit op 9 februari 2018. Inschrijfgeld € 40,- per team.

 

Inschrijven kan via de website van LTC. 

 

delo open 5 paint e936aIn de week van 18 tot en met 26 november werd er bij LTC het Delo Open Wintertoernooi gespeeld. Bijna 400 deelnemers uit de gehele regio hadden zich hiervoor ingeschreven. Een behoorlijke stijging ten aanzien van 2016.

 

De weersomstandigheden waren elke dag totaal verschillend. Van een heerlijk zonnetje op zondag,  naar stromende regen op maandag. De toernooicommissie heeft met wat kunst en vliegwerk alle wedstrijden steeds door kunnen laten gaan. Dat was zeker maandag met alle regen nog niet zo eenvoudig.

 

De deelnemers genoten na hun gespeelde wedstrijd van de heerlijke hapjes die verzorgd werden door de culinaire commissie.

Op woensdagavond was er de bekende winterbingo verzorgd door Ger.

 

Vrijdagavond, zaterdag en zondag speelden er zowel spelers van het Delo open wintertoernooi als competitiespelers op het park. De afstemming hierin tussen de verschillende onderdelen binnen de club verliep vlekkeloos.

Zondag 26 november werd de dag afgesloten met de prijsuitreiking. Waar alle spelers die de finale niet gehaald hadden al naar huis waren gegaan met een heerlijke rookworst, kregen de finalisten een gevuld kratje met winterproducten. Met daarbij nog een doos vol heerlijke champignons. De echte winnaars ontvingen ook nog een fles gluhwein.

Het was wederom een zeer geslaagd toernooi met alle complimenten voor de vele vrijwilligers die hier aan hebben bijgedragen.

Bradtwursttoernooi ce047Zaterdag 11-11 vond de eerste editie van het Vrienden van LTC Open Mix toernooi plaats, in de volksmond meteen omgedoopt tot het Bratwursttoernooi. Na een warm welkom met Apfelstrudel konden de eerste partijen van start om 12.30 uur. Maar liefst 40 teams uit Uden, Volkel, Eindhoven, Vorstenbosch, Mariaheide hadden zich ingeschreven Er was zelfs een speciale afvaardiging uit Waalwijk.

 

 

In tien poules zetten de 80 deelnemers hun beste beentje voor. Er waren spannende tennispartijtjes te zien en ook de weergoden waren ons gunstig gestemd. De uitslagen werden vakkundig bijgehouden en ingevoerd op toernooi.nl door Jade Vleeshouwers en Suzie Theunissen (de jeugd heeft de toekomst!). Tussen de wedstrijden die 50 minuten duurden, kon men genieten van een heerlijke goulashsoep of een warme glühwein.

 

Het paviljoen van LTC was omgetoverd tot een gezellige Duitse Bierstube, versierd met vlaggetjes, inclusief lange biertafels en een dansvloer. Nadat de laatste partijen klaar waren om 18.30 uur werd er heerlijk gesmuld van de Bratwurst met zuurkool, broodjes hamburger en de stamppot. Er was voor iedereen genoeg! Na de prijsuitreiking werden de pullen gevuld, de Duitse Schlagers en de Après-ski muziek schalden uit de boxen. Het feest was compleet met Lederhosen en Dirndljurkjes. De voetjes gingen van de vloer en er werd volop meegezongen. Het is bijna zeker dat sommige mensen de volgende dag geen stem meer over hadden..

 

Kortom, een zeer geslaagd evenement wat volgend jaar zeker weer op de agenda bij LTC staat. Noteer zaterdag 27 oktober 2018 maar alvast in je agenda!

 

Speciale dank gaat uit naar:

De sponsors Wijnhuis Uden, VSU Ronald van Berkom en Jumbo de Laak, de paviljoenbeheerders en de bardienstmedewerkers.

De organisatoren van het evenement: Cas, Wil, Lavinia, Veronique, Ger en de geweldige chefkok Erik Koehof.

Opbouw en muziek: Harrie, Perry en Ramon.

Vleesbakkers: Inge, Jeroen en Toon.

 

Hoofdsponsor

Co-sponsors

VrijwilligerGezocht 16164

Laatste nieuws

Open Toernooi LTC Uden 2018
15 t/m 24 juni 2018

inschrijving geopend!

klik hier om in te schrijven

Agenda Senioren

di apr 24 @09:00 - 23:30
Paviljoen geopend
wo apr 25 @09:00 - 23:30
Paviljoen geopend
do apr 26 @09:00 - 18:00
Voorjaarscompetitie KNLTB
do apr 26 @19:00 - 23:59
Quintes Competitie
vr apr 27 @09:00 - 23:59
Paviljoen gesloten

Alg. informatie

Adres
LTC Uden
Boekelsedijk 6a
5404 NK Uden
Navigeer

Tennispaviljoen
Tel: 0413-265315

Webmaster
Webmaster@ltcuden.nl

Redactioneel
prredactie@ltcuden.nl
fotos@ltcuden.nl


Klik hier voor meer
informatie.Copyright © 2014. All Rights Reserved.