ilse de kan 62fbdHet is alweer juni. De voorjaarscompetitie is omgevlogen, een competitie
met letterijk en figuurlijk andere tijden. Een aantal jaren geleden
werden het, op de voor ons zo geliefde vrijdagavond, barre tijden (om
0.00 uur clubhuis dicht). Nu de bar tijden weer wat verruimd zijn waren
we het er snel over eens, de zaterdagmiddag werd ingeruild voor de
vrijdagavond.

 

Half 2 clubhuis dicht is een mooie tijd. Het worden
letterijk andere tijden sport. We zijn allemaal een paar jaartjes ouder
en de hersteltijd na een avondje tennis in combinatie met wat
alcoholische drankjes is merkwaardig langer geworden.
Figuurlijk kwamen we er ook al snel achter dat het andere tijden waren
geworden.

Bijna alle tegenstanders hadden teamkleding. Bij sommige waren
de rokjes net te kort, de truitjes te strak en soms was de kleur van de
kleding echt van andere tijden. Al jaren hebben wij het over teamkleding
maar misschien is het toch beter als we dat niet doen, het gaat tenslotte
om het tennissen, niet om de uitstraling. Wij zijn als team over het
algemeen al meer luidruchtig dan de tegenstanders. We nemen de ruimte waarop
we recht denken te hebben al volledig in.

 

Het eerste competitieduel monde uit in een 2-2, dat zijn nog eens andere
tijden sport voor ons. Verbaasd en verwonderd moesten we onze
handtekening onder een gelijkspel zetten. En daar bleef het niet bij.
Tegenstander na tegenstander was het knokken voor de punten. Na nog een
keer gelijkspel was het voor ons duidelijk, dit jaar zouden we geen
kampioen worden. Wat meteen opviel was dat er bij ons als team het
plezier eraf bleef spatten. Elke set werd gevierd als een medaille,
niemand maakte gebaren van teleurstelling naar haar teamgenoten, omdat er
een set verloren werd. Allemaal vierden we gewoon de set die WEL gewonnen
werd. En we herkenden en respecteerden de emoties van elkaar. (Volgens
onderzoek spelen teamcaptains hierbij een cruciale rol.)


Twee weken voor het einde van de competitie kwamen we er achter dat
Fidote ( Fit Door Tennis - nee die naam verzin ik niet ) maar 2 punten
los stond en dat wij op de tweede plaats stonden. In plaats van focus op
het resultaat van de set, moesten we ons focussen op onze mindset, onze
winnaarsmentaliteit borrelde weer op.


De laatste speeldag werd het weer 2-2. Als je drie keer 2-2 speelt is de
tweede plaats een knappe prestatie. Voor de zekerheid toch even met
Fidote bellen. Tot ieders verbazing waren we gelijk geëindigd, allebei 21
punten. En nu ???? Gelukkig wist Marie-Catrien te vertellen dat we naar
het onderliggende resultaat moesten kijken.
2-2, 6-5 in sets! Met die ene set meer winst hebben we het kampioenschap
ook deze keer weer op onze naam geschreven.
Oude tijden herleven .....

Pin It

Dames 1 iris de Vries a0aafWie is dames 1?

Dames 1 bestaat uit 5 meiden, (van links naar recht) Daphne de Vroed, Iris de Vries, Lieve van der Linden, Sasha Does en Zoë steenbergen. Dit was voor ons de eerste competitie met de senioren. We zaten in een competitie van 4 teams en moesten dus 2x tegen ieder team.

 

Zondag 8 april ging voor ons de competitie van start. Het weer zat mee en we hadden er veel zin in. We moesten tegen Berlicum, dit waren de enige tegenstanders van onze leeftijd. Er zaten 2 bekende gezichten tussen omdat we in de jeugd al vaker tegen hun hadden moeten tennissen. Het ging gelijk op en het was erg spannend. De eindstand was 3-3.

 

Zondag 15 april, dag 2 we moesten tegen De Zoetsmeer. We moesten uit en hadden de tennisclub voor ons alleen. Ook het weer zat mee en de tegenstanders waren erg gezellig. Omdat we maar met z’n drieën waren hadden we invalster Megan geregeld. Het ging gelijk op, maar toch wisten we met 2-4 te winnen.

 

Zondag 22 april, dag 3 alweer we moesten tegen Rodhe. Het leeftijdsverschil was redelijk groot, maar het niveau lag gelijk. Jammer genoeg moest er een pauze ingelast worden tijdens de laatste enkel omdat het te hard begon te regenen, maar gelukkig konden ze na eventjes te wachten de baan weer op. De uitslag was 3-3.

 

Na een zondag rust te hebben gehad stonden we op zondag 6 mei weer klaar voor dag 4. We moesten weer tegen Berlicum, maar nu uit. Bij beide teams begon het kampioenschap al om de hoek te kijken. Net zoals de eerste keer ging het weer gelijk op en was het erg spannend en de uitslag was ook weer 3-3.

 

Dag 5, zondag 13 mei we moesten weer tegen De Zoetsmeer, maar nu thuis. Met twee invalsters, Megan en Amber, gingen we van start. Ondanks dat de niveaus redelijk gelijk waren, en de dubbels ook erg spannend waren, allebei 3 setters, werden de enkels toch dik gewonnen door LTC. De eindstand was 5-1.

 

De laatste zondag 27 mei, we moesten uit tegen Rodhe. Gespannen kwamen we in Venray aan, want we konden kampioen worden. Als we alle wedstrijden wonnen waren we zeker kampioen. Maar Berlicum stond 1 punt onder ons en streed ook voor het kampioenschap. We begonnen met de enkels. Helaas hadden we een enkel verloren en stond het 1-3. Berlicum belde op om te weten hoeveel het stond, maar zij stonden al 5-0 voor en de laatste wedstrijd wonnen ze waarschijnlijk ook. We moesten de dubbels winnen, want dan kwamen we gelijk te staan met punten, en dat deden we ook (met een beetje hulp van de tegenstanders). De eindstand was 1-5.

 

Maar omdat we gelijk stonden met Berlicum wisten we niet of we kampioen waren of niet. Dus we belden gespannen naar Marie-Katrien, die er zelf ook even over na moest denken wie er nu kampioen was geworden. Maar uiteindelijk kwam ze met de verlossende uitslag dat we kampioen waren. We waren extra blij omdat we dit niet meer verwacht hadden.

 

Wij kunnen terugkijken op een zeer geslaagde competitie met vooral mooi weer, leuke tegenstanders en natuurlijk het kampioenschap!

Pin It

Team ingrid verkuijlen 763bcWe hebben een inhaalwedstrijd gespeeld tegen Boskant op zaterdag 5 mei oftewel op Bevrijdingsdag en we zijn ook letterlijk bevrijd....
Het was een stralende zondige dag en dus zijn we in stijl in open cabrio, met daarin Margit, Ingrid en Veronique (onze invalster) , in onze tennisrokjes en slippertjes aan, vertrokken naar Boskant.

 

Voor degene die dit plaatsje niet kennen, het is erg achteraf achter Sint-Oedenrode. Wanneer je daar de de bebouwde kom in rijdt, ben je na 2 straten al weer buiten de bebouwde kom en dat gaf onze navigatie ook zo aan. Bij het tweede zandpad links, dat zal wel niet kloppen, dus doorgereden, maar vervolgens werden we toch naar een ander zandpad gestuurd. Eenmaal op het zandpad ging het best goed in het begin, maar toen kwamen we toch wel wat gaten in weg tegen, door de regen van de laatste tijd.

 

Stop...we kunnen zo echt niet verder, we laten de auto wel staan en gaan wel verder lopen, het tennispark moet dichtbij zijn, vast achter die bomen daar. Of toch proberen om te draaien en toen...zaten we vast. De auto was nogal verlaagd, dus onderkant kwam enorm vast in de modder en het voorwiel bleef slippen....

 team ingrid verkuijlen 1 80da6

Ok en hoe komen we er nu uit? Zonder in de modder te stappen met onze slippertjes aan en hoe krijgen we de tennistassen uit de bagageruimte achterin...


In de verte zag een man op de fiets dit spektakel aan en kwam rustig naar ons toegefietst. Ja, er zaten wel vaker hier auto’s vast in de blubber, hij ging ons wel helpen en fietste naar huis om een schop te halen.


Ingrid is toen maar alvast naar de tennisclub gelopen met de tennistassen, want we hadden er eigenlijk al moeten zijn. Gerda was apart gereden (wel via een normale harde weg) en zat met de tegenstanders al op ons te wachten.

Meteen zei een dame van Boskant: ik kan onze Henk wel ff bellen die komt wel met sjofel, ze waren wel wat gewend hier.

De behulpzame man was met twee schoppen teruggekomen en begon de auto uit te graven.

Margit en Veronique zaten vol bewondering toe te kijken en ineens besefte Margit dat die andere schop wellicht was bedoeld dat een van hen ook even mee zou gaan helpen. En toen was de bevrijding dichtbij.

Om de man te bedanken, wilden Margit en Veronique hem een vergoeding geven, kon hij een biertje gaan drinken op het terras. Nou, zei de man, dat hoeft niet, laat maar weten wanneer jullie straks gaan douchen!!!

Vervolgens bijgekomen van alle commotie zijn we in de bloedhete zon gaat tennissen en zijn we later met 3-1 winst in de cabrio weer naar ons Uden gereden, deze keer alleen maar verharde wegen genomen.

 

 

Pin It

Dames 31 b1012Een jaar geleden, stonden we daar.. met knikkende knietjes in onze mooie roze pakjes de tennisbanen te trotseren. Onze eerste échte Voorjaarscompetitie. We weten het nog als de dag van gister. Toen na de 5de speelronde in dezelfde zone als nu, maar grepen uiteindelijk helaas nét langs het kampioenschap. Des te gemotiveerder om dit jaar nog eens de boel op stelten proberen te zetten!

Vorige competitie, wat hebben we een schik gehad. Dat smaakte naar meer! Nu één jaar verder, één jaar wijzer, één jaar ervaring rijker, maar ook één jaar waarin we onze eerste grijze haren kunnen tellen. Maar dat staat onze fanatisme niet in de weg. Tot op het bot een gemotiveerd team waarbij we vele ballen tegen onze – net iets te lang laten zitten – bespanning hebben geslagen. Door weer en wind, over hekken en bij de hertjes, maar ach ons maak je niet gek. Plezier, dat telt. Maar we moeten stiekem toegeven, dat kampioenschap ruikt ook erg lekker..

Een korte terugblik naar de afgelopen weken? Van speelronde 1 naar 5, als volgt:

 1. Met de zon op onze pan hebben we het gehele tennispark voor onszelf en zijn we binnen no-time voorzien van een 1-5 winst. Het leeftijdsverschil was van dermate grote dat we hun moeders konden zijn.
 2. Moeizame ochtend maar onze krachten in de dubbel kwamen helemaal tot z’n recht. Tik tik tik tik. Vier puntjes bleven op het park van LTC Uden!
 3. Onverwachte 1-5 winst op de koploper. BAM! Gezellige meiden, leuk sfeertje en bloedheet. We waren on fire!
 4. Pokerfaces, serieuze wedstrijden & zeldzame ‘letjes’. Deze spannende dag, tegen de nieuwe nummer 1, draaide uit op een 3-3. Trots, maar zo gedreven als we zijn willen we natuurlijk altijd graag het glas heffen op een winst. Even door de zure appel heen.
 5. Hoppa, dat voelt lekker, 0-6 winst! Kort maar krachtig. De rekenmachines zijn uit de kast gehaald……

Vandaag na speelronde 5, beheren we de 2de positie in de ranglijst. Met nog één punt achter op de koploper voelen we ook de hete adem in onze rug van de nummer 3 & 4. Niets is onmogelijk, maar… ook is alles mogelijk. De onderste in de poule, die worden door iedereen direct weer op de trein naar huis gezet. Én dat gaan wij ook proberen! Met nog twee wedstrijden tegen de twee onderste, gaan we voor het volledige pakket van 6-0. Alleen dan.. kan op 3 juni de champagne geknald worden!

 Mocht het zover komen, dan zal het jullie zeker niet ontgaan.

Groetjes Nina van Doorn, Nicole Rooijendijk, Kady Ijpelaar, Loes Hoogaars, Jori Verwegen

 

Pin It

LTc mix 5 zaterdag c3493Team gezelligheid, bestaande uit 9 man. Het tweede seizoen samen, nog nooit een wedstrijd gewonnen, maar eens moet de eerste keer zijn! Afgelopen zaterdag waren Patrick, Oscar, Lisanne en Roos de gelukkigen. Zij mochten een paar potjes ballen meppen bij Fellenoord in Eindhoven.

Afgesloten oprit, afslag Eindhoven missen, losgeslagen aanhangers, een kleine file en moeilijk een parkeerplek kunnen vinden zorgde ervoor dat we al gauw een uur in de auto zaten. Al rennend naar de club, waren we net op tijd.  

Fanatiek en vastberaden vertrokken we om dan eindelijk eens een wedstrijd te winnen. Patrick mocht beginnen met zijn enkel. Ijzersterk was daar al gauw de 2-0 voorstand voor Patrick. De tegenstander begon er langzaam in te komen. Spannend, 3-2. Helaas werd de tegenstand te groot en verloor Patrick de wedstrijd. 

Daarna mocht Roos haar enkel kwaliteiten showen. De eerste set verloor zij kansloos met een 1-6. Maar met de nodige en welkome aanmoediging vanuit Uden pakte zij de tweede set met 6-4. Op naar de derde set!

Ondertussen mocht de mix met Lisanne en Oscar starten. Een lekker potje, maar helaas was de tegenstand te zwaar. Lisanne en Oscar verloren de wedstrijd, maar dat mocht de pret niet drukken. Mixen ze lekker verder na de wedstrijd!

 

Roos was nog steeds bezig met haar wedstrijd. Ze stond al gauw met 0-3 achter in de derde set. De spanning steeg. Roos wist 4 games te winnen. De wedstrijd draaide. De derde set duurde lang, 5-5. Na bijna 3 uur mocht er gejuicht worden! 7-5 voor LTC Uden 5. WE ZIJN VAN DE NUL AF! 

Tot slot mochten de twee dubbels de baan op. De damesdubbel ging lekker, maar helaas konden Lisanne en Roos de kneiterharde services van de tegenstanders niet houden. Met 3-6 3-6 verloren zij, maar beiden hadden ze relaxed en fijn gespeeld.

De herendubbel was erg spannend. De eerste set werd kansloos verloren met 1-6. Botsingen in de wedstrijd en de communicatie liep niet helemaal top. Maar Oscar en Patrick lieten zich niet zomaar gewonnen geven. Tiebreak in de tweede set, die ze zowaar wonnen! De supertiebreak moest uitwijzen wie de terechte winnaars zouden worden. Met een 7-10 wisten Oscar en Patrick de wedstrijd helaas niet te winnen. 

Het eten werd verzorgd op zijn students. Brood met sla en bier. De nodige onderlinge blikken en appjes zeiden genoeg. Udense gezelligheid kent geen tijd, een McDonalds op de terugweg zorgde echter toch voor gevulde en tevreden maagjes. 

Spanning, gezelligheid én een winstpuntje maakten onze dag compleet!

Lisanne, Oscar, Roos, Patrick, Nils, Rody, Thomas, Phebe en Karin

Pin It

Hoofdsponsor

Co-sponsors

VrijwilligerGezocht 16164

Laatste nieuws

Foto's geupload in het fotoboek van de clubkampioenschappen 2018.
 

 
DSC_3188
 • DSC_3188
 • DSC_3115
 • DSC_3116
 • DSC_3117
 • DSC_3118
 • DSC_3119
 • DSC_3120
 • DSC_3121
 • DSC_3122
 • DSC_3123
 • DSC_3124
 • DSC_3125
 • DSC_3126
 • DSC_3127
 • DSC_3128
 • DSC_3129
 • DSC_3130
 • DSC_3131
 • DSC_3132
 • DSC_3133
 • DSC_3134
 • DSC_3135
 • DSC_3137
 • DSC_3138
 • DSC_3139
 • DSC_3140
 • DSC_3141
 • DSC_3142
 • DSC_3143
 • DSC_3144
 • DSC_3145
 • DSC_3146
 • DSC_3147
 • DSC_3148
 • DSC_3149
 • DSC_3150
 • DSC_3151
 • DSC_3152
 • DSC_3153
 • DSC_3154
 • DSC_3157
 • DSC_3159
 • DSC_3162
 • DSC_3163
 • DSC_3164
 • DSC_3165
 • DSC_3166
 • DSC_3167
 • DSC_3168
 • DSC_3170
 • DSC_3171
 • DSC_3172
 • DSC_3173
 • DSC_3174
 • DSC_3175
 • DSC_3176
 • DSC_3178
 • DSC_3179
 • DSC_3180
 • DSC_3181
 • DSC_3182
 • DSC_3183
 • DSC_3184
 • DSC_3186
 • DSC_3187
 • DSC_3190
 • DSC_3191
 • DSC_3192
 • DSC_3194
 • DSC_3195
 • DSC_3196
 • DSC_3197
 • DSC_3198
 • DSC_3199
 • DSC_3201
 • DSC_3203
 • DSC_3205
 • DSC_3086
 • DSC_3087
 • DSC_3088
 • DSC_3089
 • DSC_3090
 • DSC_3092
 • DSC_3093
 • DSC_3094
 • DSC_3095
 • DSC_3107
 • DSC_3108
 • DSC_3109
 • DSC_3111
 • DSC_3112
 • DSC_3113
 • DSC_3114
 • Agenda Senioren

  do okt 18 @09:00 - 23:59
  Paviljoen geopend
  do okt 18 @09:00 - 12:00
  Herfstbegeleidingsdagen
  vr okt 19 @09:00 - 12:00
  Paviljoen geopend
  za okt 20 @09:00 - 12:00
  Paviljoen geopend
  zo okt 21 @09:00 - 12:00
  Bolk & De Bekker Competitie

  Alg. informatie

  Adres
  LTC Uden
  Boekelsedijk 6a
  5404 NK Uden
  Navigeer

  Tennispaviljoen
  Tel: 0413-265315

  Webmaster
  Webmaster@ltcuden.nl

  Redactioneel
  prredactie@ltcuden.nl
  fotos@ltcuden.nl


  Klik hier voor meer
  informatie.  Copyright © 2014. All Rights Reserved.