meiden groen 1 uden 2 404d4Op zondag 4 februari zijn de meiden van Groen 1 Uden kampioen geworden van de wintercompetitie. 4-2 zou voldoende zijn voor het kampioenschap. Na 3 enkelpartijen was de stand 2-1. De laatste enkelpartij was dus een belangrijke. Tot en met de 2e set was het een ware thriller. Maar toen de 2e set in een tiebreak met 13-11 naar Uden ging, was de 3e set zo binnen. 3-1. De dubbels werden met erg mooi spel makkelijker gewonnen. Dus met een mooie 5-1 overwinning verdiend kampioen!!

Wat vooraf ging..
De competitie begon met een lastige thuiswedstrijd tegen Asmunt. Hier werd de basis gelegd voor het kampioenschap, want Asmunt 2 ging met een 5-1 nederlaag weer terug naar huis in Empel. Met een flinke dosis vertrouwen vertrokken we de week daaropvolgend naar op de vroege zondagochtend naar Tilburg. Daar wachtte Bijstervelden 1. Met de vaders op een natte, winderige supportersheuvel namen onze meiden weer 5 punten mee naar huis (1-5). Bergenshuizen Vught was de volgende stop tijdens deze zegetocht door Brabant. Zou het Claire, Eva, Aiden, Senne en Dani in 2018 opnieuw lukken de punten mee naar Uden te nemen? Slechts 1 dubbel en een enkel gingen verloren en weer 4 punten naar Uden.

Op 21 januari was daar de eerste thuis wedstrijd van 2018. En een wedstrijd werd het tegen De Schans 1 uit Geertruidenberg. Want met een team in de leeftijd van 10,12,13 en 13, waarvan ook nog eens drie jongens werd het buffelen voor onze meiden. Helaas voor het team uit het westen van Brabant gingen de dames uit het oosten opnieuw met de punten vandoor (4-2).

Zondag 28 januari, met opnieuw alle vaders vertegenwoordigd in de vroege ochtend (hoe vroeger de wedstrijd hoe meer vaders aanwezig lijkt het wel ;-) was het de beurt aan Helios in Oss. Met twee bloedstollende dubbels die uiteindelijk werden gewonnen door Uden, begon de zondag met een 1-5 overwinning en konden we allemaal nog genieten van de zondagmiddag.

Na het We are the Champions, de bubbels, cake met slagroom en M&M’s in de kantine,hebben de meiden later op de dag hun kampioensfeestje nog verder gevierd bij MacDonalds. Kortom, weer een geslaagd feestje!

kampioenen meisjes 11 17 a1776Zondag 28 februari,

Vandaag is een spannende dag. De laatste wedstrijddag van deze competitie voor team LTC 4 11 t/m 17 jaar. En we kunnen kampioen worden! Een knappe prestatie van Naomi, Bente, Ise, Floor en Lana, vooral omdat het de eerste keer is dat zij in deze categorie spelen. Het verschil met het team uit Grave is maar 1 punt. We moeten vandaag dus met 6-0 winnen om zeker te zijn van het kampioenschap.

Om 11u starten we met de  enkelwedstrijden in Nisterode bij TC Telro. Allemaal gewonnen. Stand 4-0. Het kampioenschap komt steeds dichterbij. Nu beginnen de dubbelwedstrijden. Ik weet niet wie het spannender vindt, de spelers of hun ouders. Uiteindelijk winnen we met een overtuigende 6-0! We worden gefeliciteerd door de meiden van Telro en de organisatie komt naar buiten met “champagne”. Het feest kan beginnen.

Met z’n allen terug naar Uden om het feest in het paviljoen van LTC Uden nog eens over te doen. Met “champagne” en het lied “we are the champions” staan de spelers in het middelpunt van de belangstelling. Aan het einde van de middag met alle meiden naar de MacDonalds, kortom een geslaagde dag!

foto meisjes t m 17 team 3 ccb52‘Dat wordt een makkie vandaag’, hoor ik op de achterbank als we naar Boekel rijden. ‘Nou, we mogen niet te vroeg juichen! Als we nu al denken kampioen te zijn, zul je zien dat we niet gaan winnen. We moeten ons goed concentreren, Boekel staat als tweede geplaatst’, is het antwoord.

Ik glimlach om deze wijze voorbeschouwing. We zijn op weg naar Boekel voor de vijfde competitiedag. Perfect tennisweer en een meidenteam dat elkaar weet te motiveren. Tot nu onverslagen met vier keer 6-0 op de teller treedt het hele team aan. Vandaag kunnen ze kampioen worden en daar willen ze allemaal aan meedoen.

De enkelpartijen zijn mooi om te zien. Techniek, tactiek en sportief gedrag kenmerken het spel. De eerste twee wedstrijden zijn snel gewonnen en dan is het zeker: het kampioenschap is binnen! De andere twee enkelpartijen en de dubbels worden ook overtuigend gewonnen, en dan rijden we opgewekt terug naar LTC voor een feestelijk onthaal met een glaasje bubbels.

Op de achterbank hoor ik een van de meiden vragen: ‘Moeten we de laatste dag nog wel spelen? We zijn nu toch al kampioen?’ ‘Natuurlijk’, is het antwoord, ‘dan kunnen we dat gewoon als oefenwedstrijden gebruiken.’

Kim, Suzie, Carmen, Jade en Noortje (v.l.n.r. op de foto): jullie zijn een fijn, sportief team samen. Hulde!

180110 Sportgala 65164Vanavond vond in Markant Uden het sportgala over 2017 plaats. Het is een feestlijk evenement om de Udense kampioenen te feliciteren met hun sportieve prestaties. Jeugskampioenen worden in het zonnetje gezet.

Er werden bij dit gala een heel aantal spelers van LTC gehuldigd.

Namens LTC Uden nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie prestaties!