Alle banen zijn bespeelbaar.

Geen actuele baanstatus op deze site beschikbaar ivm het nieuwe afhangsysteem.

LTC Uden gaat samenwerking aan met Tennisorganisatie De Jager Tennis

Proces

Zoals tijdens de Algemene ledenvergadering van vorig jaar besloten, heeft LTC Uden zich de afgelopen periode georiënteerd op  het aangaan van een nieuw contract met een tennisschool per 1 september aanstaande. We hebben gedegen onderzocht welke tennisorganisatie op het gebied van training en begeleiding de komende jaren het beste aansluit bij de doelstellingen van LTC. Speciaal hiervoor hebben we een tendercommissie opgericht. Deze commissie bestond uit 5 leden van onze club, o.a. een ouder van een jeugdlid, een recreatief senior lid, een oud selectiespeler. We hebben gekozen voor kwalitatief goede mensen in deze commissie uit alle geledingen van onze club.

Deze commissie heeft een uitstekend onderbouwde selectie van twee tennisscholen gemaakt uit de acht kandidaten die zich hebben gepresenteerd. Hierna zijn er vervolggesprekken gevoerd met de twee overgebleven tennisorganisaties door een drietal bestuursleden.

Besluit

Op basis daarvan heeft het bestuur vrijwel unaniem (één bestuurslid was te kort betrokken om een keuze te kunnen maken), gekozen voor Tennisorganisatie De Jager Tennis. De kwaliteit van die organisatie en de motivatie om LTC Uden op alle niveaus van recreatief tot prestatieve selectie maximaal te ondersteunen, geeft ons veel vertrouwen in de toekomst. Hierin is extra aandacht besteed aan onze jeugdafdeling.

Trainersteam De Jager

Remi de Jager zal zelf als hoofdtrainer verantwoordelijk zijn bij LTC en heeft een hoogwaardig team aan trainers, die hem terzijde staan, onder wie Aad Zwaan (tennis trainer en coach, oud assistent bondscoach KNLTB en huidig bondscoach rolstoeltennis) die zijn deskundigheid bijdraagt.

Afscheid Wits

Dat de keuze voor deze organisatie tevens inhoudt dat wij afscheid nemen van Wits tennis is een stap waarbij wij als bestuur uitvoerig hebben stil gestaan. De bijdrage die Wits tennis gedurende vele jaren aan LTC Uden heeft geleverd, zal zowel bij onze vereniging als bij veel spelers een blijvende goede herinnering zijn. Wij bedanken Wits tennis heel hartelijk voor deze mooie jaren. Later dit jaar zullen wij op gepaste wijze afscheid nemen van Wits tennis. Daarover ontvangt u nader bericht.

Vragen

Wij beseffen dat er bij een dergelijke belangrijke keuze ook reacties en vragen kunnen zijn. Hoewel er tijdens de Algemene ledenvergadering over dit onderwerp weinig vragen werden gesteld, willen wij toch graag de mensen die over het hoe en waarom van gedachten willen wisselen, van harte uitnodigen op 9 april om 19.00 in de bestuurskamer van ons paviljoen. Dit vragenuur zal zijn met een afvaardiging van het bestuur.

Vervolg

Op onze website zullen wij tennisorganisatie De Jager Tennis binnenkort nader presenteren. Voor de komende periode tot 1 september houdt Wits Tennis vanzelfsprekend de verantwoordelijkheid voor training en begeleiding.

het bestuur van LTC Uden