Laatst bijgewerkt op 8 augustus 2022

externe

NAJAARSCOMPETITIE

Iedereen kan meedoen aan de padelcompetitie: of je nou beginner of wedstrijdspeler bent. Iedereen die padel wil spelen is welkom! In de Najaarscompetitie Padel kun je meedoen aan de vrijdagavond, zaterdag- of zondagcompetitie. Een team bestaat uit minimaal 4 spelers.

Speeldata

De Najaarscompetitie Padel wordt gespeeld in september en oktober 2022. Klik hier voor de speeldata.

Competitieaanbod

Op zowel vrijdag, zaterdag als zondag wordt er gespeeld in verschillende klassen. De competitie wordt eenmalig ingedeeld op basis van teamgemiddelde om padelspelers zoveel mogelijk tegen gelijkwaardige tegenstanders te laten spelen. De competitie is dus voor iedereen: beginners, licht gevorderden, gevorderden en wedstrijdspelers.

De padelcompetities op zaterdag en zondag zijn voor spelers van alle leeftijden. Op vrijdag kun je vanaf 15 jaar deelnemen. Voor padelspelers t/m 17 jaar wordt op zondag een jeugdcompetitie aangeboden. Ook deze competitie wordt ingedeeld op basis van teamgemiddelde.

Promotie en degradatie

Vanaf 2022 wordt tijdens alle padelcompetities gespeeld om promotie/degradatie. Hierdoor zal er een piramidale opbouw van klassen ontstaan, waardoor uiteindelijk de niveauverschillen in de klassen kleiner worden. De teamrechten gelden per competitie. Een team promoveert of degradeert dus naar dezelfde competitie het jaar daarna. Bijvoorbeeld: een team wordt kampioen in de Najaarscompetitie 2022 en promoveert naar een hogere klasse in de Najaarscompetitie 2023.

Data KNLTB Padelcompetitie najaar 2022 *
WEEK 37 38 39 40 41 42 43